„Kolevka za Čačak“

Humanitarna organizacija „Kolevka“ organizovala je treći veliki projekat pomoći socijalno ugroženim porodicama, ovaj put pod imenom „Kolevka za Čačak“. Ovaj put, za razliku od prethodna dva projekta u Kuršumliji i na Staroj planini, obišli smo veći broj domaćinstava, tačno 300. Projekat je održan u periodu od 26. do 30. marta na teritoriji Opštine Čačak.

Naslovna slika projekta

Važno je da napomenemo da je ovaj projekat urađen zahvaljujući, naravno, našim donatorima ali i opštini Čačak, koja je finansirala veći deo projekta sredstvima iz budžeta grada koje je naša organizacija obezbedila putem konkursa koji je prethodno raspisan. Takođe, želimo da se zahvalimo opštini Čačak koja nam je u velikoj meri izašla u susret i omogućila da realizujemo ovaj projekat.

Humanitarna organizacija „Kolevka“ sa svim svojim volonterima koji su učestvovali u projektu

Veoma nam je drago da smo po treći put uspeli da organizujemo približno 50 mladih volontera iz Beograda koji su svesni potrebe da učestvuju u omladniskom radu i volontiranju ali i pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Oni su za 3 dana, koliko je trajao radni deo projekta, s obzirom na to da je prvog dana samo održano svečano otvaranje sa prisustvom gradonačelnika Čačka , obišli 300 domaćinstava i tom prilikom im uručili jednokratne pakete humanitarne pomoći. Paketi su se sastojali iz tri dela: hrane, higijen i odeće i obuće, izuzev one gde smo delili i igračke i knjige onim domaćinstvima koje broje i mlađe članove. Dosta ljudi kojima smo uručili pakete bilo je srećno, ne zbog činjenice da dobijaju nešto materijalno. već zbog toga što neko, kao što su naši volonteri, misli na njih. Prevashodno nam je drago što smo ustalili praksu organizovanja ovakvih, nimalo lakih za organizaciju, projekata i želimo svakako da sa njom nastavimo da pomažemo i obilazimo našu prelepu državu. Volonteri su osim rada i podele paketa imali prilike da obiđu lepote Ovčara i Kablara i uživaju u prijateljskoj atmosferi koja je na našim projektima obavezna stvar.

Humanitarna organizacija „Kolevka“ još jednom se zahvaljuje svima koji su nam pomogli da ovaj projekat realizujemo, uključujući i naše volontere. Kao što smo već više puta rekli, sa ovakvim projektima ćemo nastaviti naš rad i nastavićemo kroz omladinski i volonterski rad da pomažemo onima kojima je to potrebno.

U prilogu možete pogledati galeriju slika sa projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *