„Kolevka za Tutin“

Humanitarna organizacija „Kolevka“ organizovala je 4. projekat podele humanitarne pomoći najugroženijim domaćinstvima, ovaj put na teritoriji opštine Tutin.

Naslovnica projekta

U periodu od 1. do 5. oktobra više od 50 volontera „Kolevke“ posetilo je Tutin i obišlo više od 200 domaćinstava kojima je uručena jednokratna pomoć u vidu halal hrane i higijenskih sredstava koja su neophodna za život. Sam projekat propratile su teške pripreme istog ali i velika posvećenost i predanost, kako organizatora projekta, tako i predsednika opštine Tutin gospodina Saliha Hota i većnika zaduženog za socijalna pitanja Samira Kecapa. Veliku zahvalnost naša organizacija duguje i Imeru Ademoviću, domaćinu koji je je mnogo pomogao organizaciju ovog projekta ali i učinio boravak naših volontera prijatnijim.

Predstavnici „Kolevke“ Aleksa Isaković, Milutin Ružić i Mateja Ranković na ručku sa Predsednikom opštine Salihom Hotom, većnikom Samirom Kecapom i domaćinom Imerom Ademovićem

Što se tiče podataka vezanih za projekat, želimo da obavestimo javnost da smo obišli ukupno više od 1000 ljudi različitog uzrasta i tom prilikom podelili više od 700 paketa pomoći. Svaka volonterska ekipa u proseku je prešla oko 250 kilometara puta za 3 dana, koliko je trajao radni deo projekta.

Volonterske ekipe „Kolevke“ spremne za pokret 1. dana projekta

Ne smemo da izostavimo iz teksta o ovom projektu beskrajnu gostoljubivost svih meštana okolnih sela i građana Tutina koji su na mnogo načina pomogli da naša organizacija ispuni cilj koji je imala. Osim podele paketa pomoći onima kojima je to najpotrebnije, želja nam je bila i da pokažemo da među omladinom više ne postoje bilo kakve predrasude kao ni barijere kada je u pitanju odnos Srba prema Bošnjacima, odnosno Srbima islamske veroispovesti. Čak moramo da napomenemo da je gostoprimljivost bila na nivou kao ni na jednom projektu ovakve vrste do sada. Posle rada, volonteri su imali prilike da obiđu i vide sva prirodna i kulturna bogatstva koje ovaj krajolik poseduje. Među njima su vidikovac Đurđevica, manastiri Crna Reka, Sopoćani, Đurđevi Stupovi i drugi lokaliteti koje smo obišli.

Naša organizacija u poseti Centralnoj džamiji u Tutinu

Humanitarna organizacija „Kolevka“ duguje veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovog opširnog projekta koji je umnogome pomogao unapređenju odnosa srpskog naroda sa našim sunarodnicima sa juga Srbije. Nadamo se i radujemo nastavku saradnje sa opštinom Tutin.

U prilogu možete pogledati slike sa projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *