Osvrt na 2022. i pogled u 2023, kroz šta smo prošli u minuloj godini, a šta nas čeka u onoj koja nam dolazi!?

Humanitarna organizacija „Kolevka“ spremna je da, zajedno sa svojim volonterima, isprati 4. kalendarsku godinu od svog nastanka. Ponosno možemo da kažemo da je ovo do sada naša najuspešnija godina iza nas i zbog toga želimo da iskoristimo priliku da napravimo kratak osvrt na ono kroz šta smo zajedno prošli u 2022. godini, ali i šta bi moglo da nas očekuje u 2023.

Najupečatljivije slike za našu organizaciju u 2022. godini

Pre svega, naša organizacija, ima moralnu obavezu, ali i želju, da iskaže veliku zahvalnost svima koji su omogućili da godina iza nas bude uspešna. Kada kažemo „uspešna“ mislimo na to da smo sve svoje planove sproveli u delo i na taj način, nadamo se, barem malo, uspeli da pomognemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Prvi među jednakima, za nas, su svakako naši vredni volonteri, bez kojih ništa ne bi moglo da se realizuje, čak ni najmanja stvar. Hvala im što, nesebično, svoje vreme zauzimaju plemenitim radom u našoj organizaciji, a sve to u službi humanosti, kako bi svako imao prilike da, barem na momenat, bude srećan. Za njima, jesu svi naši donatori, pre svega pojedinci, a onda i preduzeća, korporacije, mediji, televizijske kuće, instituti, fakulteti i univerziteti, škole, opštinske uprave i svi oni koji su na bilo koji način pomogli rad naše organizacije i na taj način omogućili da se naše, možemo slobodno da kažemo, plemenite ideje sprovedu u delo. Ukoliko smo nekoga izostavili, molimo Vas, nemojte nam zameriti!

Takođe, želeli bismo da napravimo kratak osvrt, na ono, za šta smatramo da je najuspešnije za našu organizaciju.

Ponosno možemo da kažemo da je na prvom mestu, zasigurno, projekat „Kolevka za Tutin“. Ovim, nimalo lakim poslom, uspeli smo da, u oktobru mesecu, pomognemo više od 200 domaćinstava i srušimo određene barijere, koje su nadamo se, posle našeg projekta, barem simbolično smanjene. Uspeli smo da spojimo veliki broj mladih iz Beograda, preko 50 naših volontera, sa našim sunarodnicima na jugu Srbije. Naši volonteri uspešno su podelili preko 1000 paketa pomoći bošnjačkom stanovništvu i pokazali da za mlađe generacije ne postoje bilo kakve prepreke kada je u pitanju veroispovest, nacionalnost ili boja kože.

Iza „Kolevke za Tutin“ svakako ide „Kolevka za Čačak“ i rezultat koji smo u tom gradu ostvarili u martu. „Kolevka za Čačak“ je naš najmasovniji projekat prilikom kog su naši volonteri obišli preko 300 domaćinstava. Zamislite koliki je posao da na teritoriji grada Čačka obiđete preko 300 adresa i uručite pakete pomoći… Zato smo, pre svega, našim volonterima, beskrajno zahvalni.

Ne bismo smeli da izostavimo aktivnosti kao što su turniri koje smo organizovali zajedno sa drugim organizacijama i institucijama. „Za jug Srbije“ kao i „Igrajmo za Kosmet“ za nas su neki od najlepših događaja kojima smo imali prilike da prisustvujemo, i na taj način uputimo pomoć našim sunarodnicima. Pored turnira, tu su i mnogobrojne druge aktivnosti, poput sakupljanja knjiga koje ćemo kasnije proslediti u neku od biblioteka, kojima su te knjige najpotrebnije.

Godinu smo „zatvorili“ akcijom „Nova godina za sve“ u kojoj smo podelili više od 60 novogodišnjih paketića, pretežno mališanima romske populacije. Nadamo se, da smo ih našim skromnim paketićima, barem malo usrećili.

Što se tiče godine koja nam dolazi, želimo da, uopšteno, bude mnogo bolja od 2022. Neka vojnici odlože oružje i neka mir, kao vrhovna vrednost, ostane imperativ za sve ljude na planeti Zemlji. Očekuju nas, kao i u prethodne dve godine, veliki projekti, poput naših tradicionalnih u martu i oktobru, Nadamo se da ćemo uspeti da organizujemo te projekte podjednako dobro kao i prethodne, sa željom da budu obimniji i veći. Pored toga, verujemo da nas očekuje i mnoštvo drugih aktivnosti u kojima ćemo zajedno učestvovati, a o kojima ćemo vas kao i do sada obaveštavati putem naših društvenih mreža.

Na kraju, svima želimo da budu pre svega dobrog zdravlja, da budu srećni, da u 2023. godini sakupe mnogo trenutaka koje će čuvati u lepom sećanju, ali i da naravno budu vredni i pažljivi prema drugima i da zajedno sa nama rade na tome da usrećimo što više ljudi kojima je naša pomoć potrebna.

Do sledeće godine,

Vaša „Kolevka“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *